Кламер БГ - Новини: България остана зад страни като Хаити и Узбекистан в ранглистата на ФИФА

България остана зад страни като Хаити и Узбекистан в ранглистата на ФИФА

Спорт

|
Четв, 04 Фев 2016г. 14:34ч.
България остана зад страни като Хаити и Узбекистан в ранглистата на ФИФА

Воденият от Ивайло Петев национален отбор по футбол на България продължи срива си в световната ранглиста на ФИФА, като вече заема 75-ото място с 494 точки.

Преди родния тим попадат не особено популярни с футбола си страни като Хаити, Саудитска Арабия, Република Южна Африка и Узбекистан.

Сред съперниците ни в квалификациите за световно първенство най-добре класиран е националният тим на Холандия, който е 14-и, следван от Франция на 24-то място, Швеция на 35-о, Беларус на 67-о и Люксембург на 142-ро.

Водещите 20 отбора в световната ранглиста не са играли мачове от началото на годината, както и България, което остави Белгия на първото място с актив от 1494 точки. Втори е националният отбор на Аржентина, следван от Испания, Германия и Чили.

Десетката на най-добрите допълват Бразилия, Португалия, Колумбия, Англия и Австрия. Трите отбора с най-голямо изкачване са представители на зона Азия. Палестина напредна с 21 места до 110-о, Саудитска Арабия се изкачи с 20 до 55-о, а КНДР скочи с 18 до 95-о.

mediapool.bg