Кламер БГ - Новини: България и с бронзов медал от Световното за трансплантирани в Австралия

България и с бронзов медал от Световното за трансплантирани в Австралия

Спорт

|
Ср, 19 Апр 2023г. 16:34ч.
България и с бронзов медал от Световното за трансплантирани в Австралия

България и с бронзов медал от Световното за трансплантирани в Австралия

Българският атлет Огнян Ганчев спечели бронзов медал по плуване на 100 м гръб на Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия. Така и двамата български атлети на първенството си тръгват с медали, след като преди ден Георги Пеев спечели златото на 100 метра бруст в категорията мъже от 40 до 49-годишна възраст.

Пеев изрази надежда, че успехът му от вчера "ще посъбуди заспалата система на донорството и трансплантациите в България и ще имаме повече спасени животи и повече активни трансплантирани хора".

"Всъщност, това е и моята цел да бъда тук, в Австралия. Ако поне един човек е почувствал, че има шанс да продължи напред без значение какви са здравословните му проблеми, значи съм успял. Този златен медал не е спечелен от мен. Той бе спечелен от всички близки на донорите, които в най-тежкия за тях момент са решили да спасят човешки животи, той е спечелен от лекарите, които са отдадени на донорството и трансплантациите в България, той е спечелен от всички трансплантирани българи и от онези, които са в листата на чакащите трансплантация", написа Пеев във Фейсбук.

mediapool.bg