Кламер БГ - Новини: Бус с 32 мигранти е открит на магистрала "Тракия"

Бус с 32 мигранти е открит на магистрала "Тракия"

България

|
Ср, 21 Юни 2023г. 12:18ч.
Бус с 32 мигранти е открит на магистрала "Тракия"

Снимка: бТВ

Общо 32-ма мъже, чужди граждани, са открити малко след 6 часа днес на паркинг на Автомагистрала "Тракия", съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Нелегалните мигранти са на видима възраст между 18 и 20 години, без документи.

Бусът е открит малко преди Нова Загора, на около 250 километра от София. Превозното средство е било без регистрационни номера. Вероятно се е случил някакъв инцидент – един от прозорците е счупен, а предните гуми са спукани. Шофьорът е избягал и се издирва.

Двама от мигрантите са откарани в болница в Сливен и са без опасност за живота, съобщи за БТА говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Петима от откритите мигранти са транспортирани в Спешното отделение на областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол, съобщи за БТА заместник-директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев.

„Всички са гладни и обезводнени, мъже, на видима възраст около 20 - 25 години. Казват, че са от Афганистан. Двама от тях са с травми, в момента се провеждат необходимите изследвания и прегледи. Ако се наложи, ще бъдат хоспитализирани“, каза още зам.-директорът на ямболската болница.

Това е поредният случай с група мигранти, превозвани по подобен начин. През февруари 18 мъже от Афганистан се задушиха в тайник на камион. Возилото бе оставено край софийското село Локорско, а шофьорът и спътникът му бяха избягали към Бургас. По-късно те бяха задържани.

В края на миналия месец кола, превозваща деветима мигранти, катастрофира край Пирдоп. Четирима от чужденците пострадаха.

mediapool.bg