Кламер БГ - Новини: Борисов: А искате ли на всички деца в София да вземем ДНК?!

Борисов: А искате ли на всички деца в София да вземем ДНК?!

България

|
Ср, 21 Юни 2023г. 13:21ч.
Борисов: А искате ли на всички деца в София да вземем ДНК?!

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, чийто депутатски имунитет бе поискан от бившия главен прокурор Иван Гешев заради разследването "Барселонагейт", се ядоса на въпроса защо е отказал да даде ДНК тест. Подозренията са, че детето на някогашната манекенка Борислава Йовчева е от него, което пък може да се тълкува като мотив за купуването на луксозната къща в Барселона.

Разследването е за пране на пари, а докато Гешев бе главен прокурор бе обявено, че на Борисов ще бъде повдигнато обвинение. След това обаче посоченият от Висшия съдебен съвет за временен главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че ще преразгледа искането за имунитет.

Вие за вашите деца дадохте ли?

"За чужди деца давам проба? Вие дадохте ли проба за вашите деца? Я престанете", реагира Борисов на журналистически въпрос защо е отказал изследването.

Той се застрахова, че няма никакво участие в свалянето на Гешев от поста му, нито пък в избирането на заместника му начело. Обясни, че със Сарафов се е виждал за последно, когато бил разпитван по аферата с бюлетините "Костинброд", т.е. в периода – 2013-2014 г.

Борисов заяви, че целият шум около "Барселонагейт" е защото Гешев искал да си прави собствена партия. Той обясни, че бившият главен прокурор не закачал нито БСП, нито ДПС, нито ИТН. Поискал неговия и имунитета на Кирил Петков, защото двамата му пречели.

Още по темата:

Иван Гешев със заявка за политическа кариера

"Попита ли някой от вас за тези две години и половина, служебни, редовни правителства колко дела са на трупчета...Аз години наред не съм имал имунитет. И когато един човек реши да си прави политическа партия, няма да си харча енергията и да се обяснявам всеки ден по тези теми. Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков", заяви Борисов.

Накрая на изявлението му лидерът на ГЕРБ бе попитан дали ще заеме мястото си във външната комисия в парламента и му бе казано, че бившият министър на спорта Радостин Василев го е нарекъл "зайко-байко". Борисов се ядоса и заяви, че въпреки че не е на власт повече от две години, всяко изказване в България започвало с неговото име.

"Той иска да ми привлече вниманието, защото е незначителен...Всяко изказване в България, ако не започва с "Бойко Борисов", то не е изказване", заяви той.

След това се впусна в една позабравена от премиерските му години тирада – за метрото в София, новите автобуси, тролеи и трамваи, инфраструктурата и пречиствателните станции. Той отчете, че ГЕРБ е единствената партия, направила нещо добро за страната през последните години.

Още по темата:

Прокуратурата: Борисов лично е дал парите за къщата в Барселона

"София беше една кочина, не помните ли?! Без парка, без шадраван, без метро, без нищо! Автобусите бяха по-стари от мене. За десет години всичко това се промени. Промени го ГЕРБ. Като премиер направих най-доброто председателство. Две години и половина какво направиха, за да ме питате...Айде да вземеме на всички деца в София ДНК. И на вашите да визмаме! Айде!", каза той и си тръгна, подхвърляйки сърдито: "Ще ви кажа аз "Хубав ден".

Връщаме всичко в парламента

Борисов показа, че е ядосан и на партньорите си от ПП-ДБ, с които имат уговорка за съвместно управление. Повод стана репликата на Атанас Атанасов от ДБ, който каза, че Пеевски и Борисов са избрали Сарафов начело на прокуратурата.

"Негово право е да говори глупости", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че партията му ще върне "всичко в парламента" и ще поиска председателите на комисии да са от формации, различни от ПП-ДБ, за да могат да контролират правителството, каквато била първоначалната уговорка.

mediapool.bg