Кламер БГ - Новини: Брутално насилие срещу жена изкара стотици на протест в Благоевград

Брутално насилие срещу жена изкара стотици на протест в Благоевград

България

|
Четв, 19 Окт 2023г. 19:15ч.
Брутално насилие срещу жена изкара стотици на протест в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Пореден случай на брутално насилие срещу жена в Благоевград изкара стотици на протест пред съдебната палата в града. Пострадалата Стефка Терзийска бе нападната преди седмица и бе удряна многократно с метална тръба. Жената получи тежки контузии – има риск да загуби зрението си, а един от пръстите й бе почти откъснат.

Нападението бе извършено в заден двор на жилищен блок в града. Преди няколко дни Терзийска заяви, че подозира като поръчител бившия си съпруг, с когото са разделени. Тя обясни, че е получавала многократно заплахи от него.

За нападението бе арестуван 21-годишен младеж. Той бе задържан три дни по-късно в Сандански. В четвъртък той се яви пред съда, за да бъде определена мярка за нетоклонение. Той е осъждан три пъти досега и отрича да е извършил нападението.

"Майка ми не е първата, а поредната жертва на подобен побой. Лечението ще продължи месеци. Още не мога да си обясня как е възможно да извършиш подобно нещо. Ако не е имало хора наблизо, днес щяхме да сме на гробищата", разказа пред Нова телевизия синът на Терзийска – Коста.

Нападението е заснето от охранителна камера, но на записа не се вижда лицето на извършителя. Терзийска разказа, че започнала да вика за помощ и това я спасило.

Това е поредният протест с искане за адекватно наказание. Най-многобройни бяха тези в подкрепа на Дебора Михайлова от Стара Загора, която бе нарязана с макетен нож. За нападението бе арестуван бившият й приятел. Разследването по този случай още не е приключило.

mediapool.bg