Кламер БГ - Новини: Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров за неверни твърдения

Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров за неверни твърдения

България

|
Пет, 17 Авг 2018г. 12:54ч.
Братя Диневи ще съдят Волен Сидеров за неверни твърдения

Компанията "Диневи груп", която управлява бизнеса на братята Йордан и Динко Диневи обяви, че ще съди лидера на "Атака" Волен Сидеров заради разпространени от него неверни твърдения. Това се казва в декларация на "Диневи груп", изпратена до медиите.

Волен Сидеров обвини вицепремиера Валери Симеонов, че е човек на "едни братя" от Свети Влас и разпъва чадър над бизнеса им, като тормози заведения на конкурентите им. Сидеров не каза имената на братята, но от обясненията му стана ясно, че визира Йордан и Динко Диневи.

Това стана на пресконференция дадена от Сидеров в понеделник в Бургас, няколко дни след затварянето на две заведения в Слънчев бряг по инициатива на Валери Симеонов.

"Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" ли, за "Нобел" ли... Всеки, който дойде на власт, получава апартамент в Свети Влас. Там не стъпват спецчасти с маски да плашат хората. Там, научавам, че в момента почиват представители на правителството - при много привилегировани условия. Там дъни музика цяла нощ", каза тогава Сидеров.

"Диневи груп" отхвърля твърдения на Сидеров. В декларацията им изпратена до медиите, те посочват, че през последните дни по техен адрес са били изречени "неверни твърдения от народния представител Волен Сидеров".

"Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни", се казва в позицията на "Диневи груп". В нея се пояснява, че двамата братя са инвеститори и не управляват пряко ресторанти, клубове и магазини, а ги отдават под наем.

"Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсено от отделните наематели", се казва в позицията на "Диневи груп".

От компанията твърдят, че изявлението, че "членовете на всички правителства имат подарени апартаменти при нас е невярно и в разрез с бизнес логиката".

"Нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега при нас. За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици", се казва в декларацията.

Твърдението, че яхтеното пристанище "Марина Диневи" е построено "с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това", е невярна манипулация, твърдят още двамата братя. Те посочват, че през последните 12 години яхтеното пристанище е проверявано от всички възможни контролни органи в страната и заключението им е, че всичко е законно.

"Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона", завършва декларацията на "Диневи груп".

mediapool.bg