Кламер БГ - Новини: Братът на румънския президент е задържан за подкуп

Братът на румънския президент е задържан за подкуп

Свят

|
Пет, 20 Юни 2014г. 09:53ч.
Братът на румънския президент е задържан за подкуп

Братът на румънския президент Траян Бъсеску е бил задържан по подозрения за взимане на подкуп, съобщава прокуратураъа в северната ни съседка в петък. Случаят стана повод премиерът Виктор Понта да призове държавният глава да подаде оставка.

Мирча Бъсеску е бил извикан за разпит, след като Флорин Ангел, син на престъпния бос Санду Ангел, го обвини, че е взел пари, за да повлияе на съда да освободи баща му по-рано. Санду Ангел излежава присъда от 8 години и 9 месеца за това, че едва не уби с нож един от племенниците си при сбиване в бар през 2011 г.

В съобщението на прокуратурата се твърди, че в две срещи в края на февруари 2012 г. "Мирча Бъсеску е получил 250 000 евро от информатора (Флорин Ангел – бел.ред.) чрез посредник в замяна на обещание да повлияе на магистратите в делото срещу бащата на информатора с цел да получи по-лека присъда или да бъде освободен от затвора".

В четвъртък президентът категорично отрече да има нещо общо със случая и призова всеки полицай, прокурор или съдия по делото срещу Санду Ангел да каже дали се е намесвал по какъвто и да е начин.

mediapool.bg