Кламер БГ - Новини: Брайън Адамс с концерт в София на 11 октомври

Брайън Адамс с концерт в София на 11 октомври

Общество

|
Пон, 04 Апр 2016г. 14:24ч.
Брайън Адамс с концерт в София на 11 октомври

Брайън Адамс ще изнесе концерт в "Арена Армеец" в София на 11 октомври. Това съобщиха организаторите от "Moko Solution" и "NuCoast".

Концертът е част от световното турне "Get Up" на изпълнителя, което започва на 8 април в Хюстън (САЩ) и ще премине през най-големите градове в Северна Америка и Европа.

Българската публика ще може да чуе на живо най-големите хитове на певеца като неостаряващите класики "Run To You", "Everything I Do (I Do It For You)", "Please Forgive Me" и много други.

Брайън Адамс е една от големите легенди в историята на музиката с продадени над 65 милиона албума и безброй хитове.

Бил е номер едно в над 40 държави и е изнасял концерти на шест континента.

Удостоен е с ордена на Канада, въведен е в Канадската зала на славата и има звезда на Канадската алея на славата, както и на тази в Холивуд.

Брайън Адамс е роден в Кингстън, Канада в семейството на военно аташе. Заради професията на баща му, детството му преминава в различни страни, сред които Англия, Канада, Израел, Франция, Португалия и Австрия.

Адамс започва музикалната си кариера на 15-годишна възраст, когато напуска училище и започва да свири в групите "Shock" и "Sweeny Todd".

Първият му самостоятелен албум излиза през 1980 г. и носи неговото име. През 1984 г. албумът "Reckless" го изстрелва на върха, достигайки номер 1 в класациите по цял свят. Шест песни от него стават хитове, сред които са и класиките "Run To You", "Summer of '69" и "Heaven".

През 1991 г. "Waking Up The Neighbours" чупи всички рекорди. Хитът "Everything I Do (I Do It For You)" не слиза от върха на класациите в Англия цели 16 седмици и продава над пет милиона копия в САЩ. За тази песен Адамс печели награда "Грами".

В продължение на годините е бил номиниран три пъти за "Оскар" и веднъж за "Златен глобус". Записвал е съвместни песни с най-големите световни звезди - от Тина Търнър и Мелани Си от "Spice Girls" до Род Стюарт и Стинг.

Тринадесетият студиен албум на изпълнителя, наречен "Get Up", излезе през октомври миналата година. Дискът включва девет нови песни и четири акустични версии.

Билетите за концерта в София ще бъдат пуснати в продажба от 8 април на цени от 60 до 120 лв.

mediapool.bg