Кламер БГ - Новини: Борисов счупи дъска в Корeя и взе девети дан по таекуондо (видео)

Борисов счупи дъска в Корeя и взе девети дан по таекуондо (видео)

България

|
Ср, 25 Септ 2019г. 12:57ч.
Борисов счупи дъска в Корeя и взе девети дан по таекуондо (видео)

Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо при посещението си в Южна Корея. Министър-председателят, който има и черен колан по карате, трябваше да премине през "изпит" – чупене на дъска с ръка. Нарочената за счупване бе държана от дете, което преди това участва в демонстрация. Борисов се справи от първия път. Веднага след това му бе връчен сертификат за девети дан. Премиерът бе облечен в кимоно върху официалния си костюм.

Това не е първият път, когато Борисов получава подобен подарък. При посещението на японския министър-председател Шиндзо Абе у нас миналата година той бе удостоен с шести дан по карате киокушин-кай. В първия си мандат като премиер Борисов бе в Япония. В една залите по карате той демонстрира как се бият подсечки върху тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов.

"В България имаме също много добри състезатели, много добри треньори, много от вашите треньори са били в България. И Слави Бинев е тук, сигурно него го познавате по-добре", заяви премиерът в благодарствената си реч.

Премиерът си спомни как "по времето на режима" у нас е било забранено да се тренира таекуондо. Борисов много пъти е разказвал как като пожарникар е започнал тренировки по карате, макар и това бойно изкуство да е било забранено.

След получаването на девети дан министър-председателят държа реч за идеалите, които възпитава таекуондо. Според него най-важният урок бил да не се страхуваш от нищо.

"Принципите на таекуондо са изключително важни, особено за младите хора. Това, когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите, да използваш силата за мир, да даваш винаги още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо", заяви Борисов.

mediapool.bg