Кламер БГ - Новини: Борисов пак се закани на "паянтовата сглобка"

Борисов пак се закани на "паянтовата сглобка"

България

|
Вт, 31 Окт 2023г. 17:45ч.
Борисов пак се закани на "паянтовата сглобка"

Снимка: БГНЕС

Сглобката вече е толкова паянтова, че не е сигурно, че парламентът ще гласува следващия бюджет. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закани за пореден път на правителството. Във вторник той бе в Казанлък, за да подкрепи кандидата си преди балотажа в неделя и да похвали местния актив за високия резултат в Стара Загора на първи тур. Тамошният кмет Живко Тодоров спечели още един мандат с убедителна преднина преди дни.

По време на сбирката кандидатът за Казанлък Галина Стоянова заяви, че много съжалява, че през последните три години нямало движение по проекта за тунел под връх Шипка.

"Забравете за тунели, забравете за магистрали, забравете за такива неща. "Промяната" забранява подобни неща. Тя толкова вече тази сглобка паянтова, че не знам и как ще се стигне до бюджет", каза бившият премиер.

Той коментира, че ГЕРБ ще гласуват за бюджет, само ако в него е ясно разписано какви проекти ще бъдат финансирани по региони. Борисов допълни, че повече не можели да вярват на обещания.

"Разбирам да са започнали да правят на друго място тунел, но то няма и план, и проект, нищо няма", каза още Борисов.

ГЕРБ обаче ще изчакат да минат местните избори и след това ще се решава съдбата на сглобката, обясни Борисов. Аргументът му е, че в противен случай и в местната власт можело да настане хаос.

"На практика в момента не съществува никаква сглобка, защото нищо сглобено няма, напротив, те играят с нашите противници срещу нас. И ако продължат да го правят, още в сряда, идната ще си проличи на първото заседание и не по наша вина", каза лидерът на ГЕРБ.

Според него навсякъде най-враждебното отношение било от ПП-ДБ. Индиректно той предупреди партньорите си във властта да не играят срещу него по места на балотажа.

"Ако на втория тур се направят безпринципни сглобки, голямата сглобка просто ще се разруши още следващата седмица. Те ни поставят ултиматуми, ние ще им отговорим с реалността. Така че се надявам навсякъде и ГЕРБ, и ПП-ДБ да бъдем разумни и все пак да си спомняме, че сме в сглобка, която от сряда трябва да почне да работи. Аз сега дори не виждам как в сряда може да седнем с тях да говорим", каза бившият премиер.

mediapool.bg