Кламер БГ - Новини: Борисов и Нинова с новогодишни пожелания

Борисов и Нинова с новогодишни пожелания

България

|
Четв, 31 Дек 2020г. 14:20ч.
Борисов и Нинова с новогодишни пожелания

"Нека тази болна за света година да я изпратим и с повече оптимизъм да посрещнем новата година“, заяви премиерът Борисов на работно съвещание при него в последния ден на 2020 г. Лидерът на опозиционната БСП Корнелия Нинова пък постави нови цели за рестарт на икономиката, промяна на здравния модел и политики за хората

Министър-председателят изрази благодарност за огромните усилия на лекарите, медицинските сестри и всички работещи на първа линия, съобщиха от правителственото пресслужба в четвъртък. Той е изразил увереност, че с помощта на ваксините и противоепидемичните мерки България ще успее да излезе от пандемията.

В своето новогодишно пожелание лидерът на социалистите отбелязва, че през 2021 г. БСП има нови задачи за промяна на здравния модел, развитие на социалната система, за рестарт на производството и икономиката, за политики с грижа за хората, в които никой няма да бъде оставен сам. "През новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта", заявява Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

По думите й 2020 година е била тежка за всяко българско семейство и за цялото общество, година, изпълнена с критични моменти на страх и несигурност в домовете и нестабилност в държавата.

"Но 2020 година ни даде и много примери на вдъхновяващи истории, себеотрицание и героизъм. Благодаря на всички, които се бориха с това непознато за нашата страна и света предизвикателство. На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си", посочва Нинова. "Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря", подчертава тя.

"Имаме нужда от цел и посока. Няма по-благородна и вдъхновяваща цел от добруването ни като народ. Тя е възможна. Знам, че ще се справим", казва още Корнелия Нинова.

mediapool.bg