Кламер БГ - Новини: Издирват се трима дръзки обирджии на хипермаркет в Сандански

Издирват се трима дръзки обирджии на хипермаркет в Сандански

България

|
Четв, 31 Дек 2020г. 19:47ч.
Издирват се трима дръзки обирджии на хипермаркет в Сандански

Полицията издирва трима души, които около 21 часа в сряда извършиха дързък обир на хипермаркет в Сандански, съобщиха от МВР Благоевград.

При нападението са откраднати около 30 хил. лв. Парите са били съхранявани в сейф.

Крадците са влезли в офиса, където се съхранявали оборотите, като преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф.

"Насилие не е оказано. Психическо въздействие е оказано върху един от служителите за да го респектират вербално, за да вземат сумата пари. Данните са за 3 лица. Изяснява се съпричастността на други лица", заяви Димитър Кръстев, зам.-директор на МВР Благоевград.

В основния салон, където по това време все още имало клиенти, те не са влизали.

"Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие. Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като ни е оказано веднага съдействие и от Главна полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия", добави Кръстев.

Обирът е най-коментираната тема в Сандански в деня на посрещането на Нова година.

Хората казват, че това е най-оборотният магазин в града и именно предположението, че в касата е имало много пари, е причина за обира.

"Странно е, толкова персонал има, трима човека, как никой не е реагирал?", коментира жител на града пред БНТ

"Изненадана съм, но не чак толкова, защото народът е беден", допълва негова съгражданка.

Иззети са записите от охранителните камери в района, но от полицията към момента не дават информация дали те са заснели крадците. По случая работи и прокуратурата. Магазинът днес е отворен за клиенти и работи нормално.

mediapool.bg