Кламер БГ - Новини: Борисов заведе Ангелов и Мутафчийски в селски здравен пункт да видят как се ваксинира

Борисов заведе Ангелов и Мутафчийски в селски здравен пункт да видят как се ваксинира

България

|
Пон, 22 Фев 2021г. 13:32ч.
Борисов заведе Ангелов и Мутафчийски в селски здравен пункт да видят как се ваксинира

Премиерът Бойко Борисов отново натовари професори по медицина в джипката, този път за да ги заведе на инспекция в селски здравен пункт и да им покаже как се ваксинира. На инспекцията в понеделник с него бяха здравният министър Костадин Ангелов и началникът на щаба срещу коронавируса Венцислав Мутафчийски.

"Добър ден! Ваксинирате ли се или чакате?" - обърна се премиерът към хората пред селския здравен участък на Самуилово, община Петрич.

"Чакаме да ви видим!" - отговориха те.

"А, чакате да ме видите!?!" - отвърна премиерът с изненада.

След това Борисов се поздрави с 86-годишен мъж, на когото пожела да ги покани на стотния си рожден ден.

Премиерът направи визитация на провеждащата се ваксинация в участъка, като той и цялата му свита нахълтаха в тесния здравен кабинет.

"Ела Мутафчийски, да видиш как се ваксинира. Довел съм двама професори да видят как се ваксинира", заяви Борисов, визирайки Ангелов и Мутафчийски.

След това той влезе в ролята на разпоредител и прикани следващия за имунизация да влиза.

След кратък разговор в кабинета Борисов остави сестрата и лекаря да работят с уточнението: "Да не ви правим калабалък".

Той им каза, че е много горд с тях и ги попита дали взимат по 1000 лева за работа на първа линия, на което получи утвърдителен отговор.

На излизане от селския пункт Борисов отново бе пресрещнат от граждани, желаещи да се снимат с него и получи подарък бурканче мед от кестени.

От понеделник сутринта медици от Центъра за спешна медицинска помощ в София поставят ваксини на всички желаещи в селото. Най-възрастният жител на Самуилово, който днес ще се имунизира, е на 92 години.

mediapool.bg