Кламер БГ - Новини: Борисов: Христо Иванов ми е любимият министър, това е подкрепа

Борисов: Христо Иванов ми е любимият министър, това е подкрепа

България

|
Ср, 08 Апр 2015г. 18:29ч.
Борисов: Христо Иванов ми е любимият министър, това е подкрепа

"Надявам се скоро с правосъдният министър да вкараме и Закона за съдебната власт (ЗСВ), за да спрат всякакви спекулации. Христо Иванов ми е любимият министър, за да няма такива приказки, които чух напоследък. Ако за някой друг се появят същите коментари, и за него ще кажа, че ми е любим, но в случая това е подкрепа."

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда, на което правителството прие антикорупционната стратегия 2015 – 2020 г., предвиждаща освен заработилото преди два дни разследващо спецзвено между прокуратурата, МВР и ДАНС и създаването на единен орган. Той ще бъде натоварен с анализа, превенцията и борбата с корупцията по високите етажи на властта, получавайки по-широки правомощия, включително и достъп до банковите и данъчните тайни.

Коментарът на Борисов е по повод тълкуванията, че с внасянето на свой законопроект за промени в ЗСВ, отразяващ изцяло вижданията на главния прокурор за съдебна реформа, ГЕРБ бламира плановете на собствения си правосъден министър.

mediapool.bg