Кламер БГ - Новини: Борисов: Обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова

Борисов: Обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова

България

|
Пет, 04 Окт 2019г. 16:10ч.
Борисов: Обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова

Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват, заяви премиерът Бойко Борисов в петък при откриването на нов център на KBC Group във Варна, който ще отвори 300 нови работни места.

"Обещах на варненци няколко неща. Сред тях бяха да има високоплатени, високоподготвени млади хора. Автомагистрала "Хемус" ще я има. Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите 5 години заради младите хора и добрата си локация. КВС днес е тук, а в Провдия има солници на 6 500 години. Солта е била най-важното, най-богатите хора са били тук в Провадия, страхотна история. В сравнение със стената в Провадия, Китайската стена е била един млад строеж", заяви премиерът, след което продължи с перспективите за Варна:

"От Варна ще се ръководят много офиси в Европа. Какво повече да ви направим? "Хемус" се строи, ще видите Варна какъв център ще е след 4-5 години, когато направим връзката Велико Търново - Варна. Конкуренцията ще е голяма, защото условията тук са много добри. Всеки ще иска да си прати детето да работи тук".

"С подобни огромни инвеститори България печели", каза още Борисов: "Неслучайно Световната банка направи център в София, не случайно Китай направи своя тръст в България. "Хемус" ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна".

"Когато фактите говорят, няма какво да се коментира", запита риторично Борисов.

"Сигурен съм, че ще реализираме още добри идеи с KBC. Фактът, че имат доверие в българската система, е добър атестат за нас. Надявам се това начинание да бъде успешно. Добрата новина за нови инвестиции във Варна е само част от примерите", коментира финансовият министър Владислав Горанов.

mediapool.bg