Кламер БГ - Новини: Борисов: Владислав Горанов да обясни за апартамента

Борисов: Владислав Горанов да обясни за апартамента

България

|
Нед, 25 Ноем 2018г. 16:50ч.
Борисов: Владислав Горанов да обясни за апартамента

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма коментар по въпроса за апартамента, в който живее министърът на финансите Владислав Горанов.

"Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни. Това е нашата публичност пред обществото - да си декларираш имота. Да излезе и да го обясни", призова премиерът в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел, където в неделя участва на срещата на лидерите на ЕС.

Тази седмицата главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата започва проверка на финансовия министър заради информацията, че от години живее в апартамент в луксозния комплекс "Есте хоум енд спа", собственост на фирми на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Самият Владислав Горанов е посочил в имуществената си декларация, че от 2012 г. ползва безвъзмездно апартамент с площ 180 км. м в София. След публичната закана, отправена от Цацаров в "Шоуто на Слави", Горанов обяви, че въпросният апартамент му е предоставен от кръстника на децата му и на него самия. Както стана известно въпросният кръстник е бизнесменът и виден масон Иван Сариев.

mediapool.bg