Кламер БГ - Новини: Борис Джонсън влезе в хладилник, за да се скрие от журналист (Видео)

Борис Джонсън влезе в хладилник, за да се скрие от журналист (Видео)

Свят

|
Ср, 11 Дек 2019г. 16:53ч.
Борис Джонсън влезе в хладилник, за да се скрие от журналист (Видео)

Ден преди изборите във Великобритания премиерът Борис Джонсън бе заснет как влиза в хладилник, за да се скрие от журналист на телевизия ITV. Това се случи на живо в ефира на предаването Good Morning Britain.

На кадрите се вижда как репортерът съобщава на премиера, че излъчва на живо и го моли да отговори на няколко кратки въпроса на водещите. Борис Джонсън обаче избира да влезе в хладилно помещение, вместо да остане и да разговаря с журналистите.

По-късно в сряда Борис Джонсън отправи последен призив към избирателите да му помогнат "да завърши Брекзит", като гласуват за неговата Консервативна партия на предсрочните избори.

В изказване пред журналисти в склад за мляко в Северна Англия премиерът заяви, че консерваторите се "борят за всеки глас", след като голямо социологическо проучване снощи показа, че преднината им пред основната опозиционна Лейбъристка партия намалява.

"Изборът никого не е бил толкова решаващ и толкова оспорван", каза Джонсън.

Социологическата агенция ЮГав посочи, че консерваторите може да спечелят близо 43 процента от гласовете /339 места в 650-местния парламент/, лейбъристите - 34 процента, а анти-Брекзит партията Либерални демократи - 12 процента.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин каза на избирателите, че имат "ясен избор" на утрешния вот.

"Това е избор между водено от Борис Джонсън правителство на консерваторите с орязвания (на обществените разходи) през следващите години или реформаторско лейбъристко правителство", заяви Корбин във видеопослание към избирателите в Шотландия.

Според последните социологически проучвания Борис Джонсън е напът да спечели крехко мнозинство от 28 депутатски места при парламентарните избори в четвъртък.

Консервативната партия на Джонсън може да спечели 339 места в 650-местния парламент спрямо получените 317 в изборите от 2017 година.

Опозиционната Лейбъристка партия може да си осигури 231 места, което е понижение спрямо 262 места през 2017 година. Ноемврийската прогноза за лейбъристките депутати обаче бе 211.

Поради възможността от статистическа грешка консерваторите може да получат между 311 и 367 места, което не изключва възможността за парламент без мнозинство.

mediapool.bg