Кламер БГ - Новини: Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

България

|
Пет, 01 Ноем 2019г. 11:26ч.
Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

Кандидатът на “Спаси София“ за кмет на столицата Борис Бонев, който получи 47 936 гласа (10.77%) на първия тур миналата неделя, призова на балотажа да се гласува срещу настоящите районни кметове от ГЕРБ и да бъдат подкрепени кандидати на Демократична България, БСП и независими.

В профила си във Фейсбук той посочва, че новите лица в екипа на Йорданка Фандъкова за районни кметова са нула, затова Спаси София изрично не подкрепя кметовете на Триадица, Лозенец, Слатина, Панчарево, Изгрев и Овча Купел.

“През годините имахме нещастието да комуникираме с много районни кметове от партия ГЕРБ. Общото между тях беше искреното нежелание да работят в полза на хората. Многократно сме коментирали фрапиращите действия на кметовете на Лозенец, Триадица, Красно село, Овча Купел, Люлин, Изгрев, Слатина, Възраждане, Надежда, Панчарево и кой ли не. Присъствал съм на срещи с тях или на обществени обсъждания и винаги съм се възмущавал на пасивността и пълното съобразяване с волята на "големия" кмет“, посочва Бонев.

“През последните години нито веднъж не видях тези хора да излязат и да застанат с достойнство, за да защитят живущите в районите им. Няма как днес да очаквам, че те рязко ще се променят и ще започнат да работят по нов начин. Дали опонентите им на балотажите са по-подготвени - някой да, други едва ли, но е необходима промяна“, смята Бонев.

Той посочва, че иска нови районни кметове, при които ако отиде да им предложи създаването на нова автобусна линия, даваща удобни, бързи и редовни връзки на живущите, да срещне отворена врата. “Вместо да ми се задават глупави въпроси като

"Откъде сте сигурен, че в другия край на София няма нужда от по-важна линия?". Искам борци за районите си, а не прислуги на Московска 33. Защото на хората им омръзна партийната послушност да е по-важна от качеството на живот и доброто управление“, казва Бонев.

“Спаси София“ дава и конкретни аргументи защо е против преизбирането на изброените районни кметове:

mediapool.bg