Кламер БГ - Новини: „Бойко“ натиска зверски заради „Цветан“

„Бойко“ натиска зверски заради „Цветан“

Биволъ

|
Четв, 26 Ноем 2015г. 13:21ч.
„Бойко“ натиска зверски заради „Цветан“

От последния запис от първия сезон на „Яневагейт“ става ясно и какви са според Владимира Янева мотивите за нейната зла участ. Става дума за „Цветан“. Най-вероятно това е същият „Цецо“, който „натиска яко“, както стана известно от по-рано публикуван запис.

РЧ: Добре де, защо, аз това не разбирам, може ли така да ти пише и да ти праща сигнали и…
ВЯ: Не знам… не мога да ти кажа, не знам.
РЧ: Добре, той какъв мотив има да е толкова зверски настроен?
ВЯ: Бойко ли?
РЧ: Да.
ВЯ: Единият мотив е заради Цветан.
РЧ: А да, ти ми го каза.
РЧ: Хубаво, но има възможни и невъзможни неща.
ВЯ: Аз мисля, че имам функционален имунитет.

Така приключва първият запис, получен в платформата Балканлийкс, който Биволъ публикува на части, а сега обнародва във вида, в който е получен. Става дума за wav файл с размер 126 мегабайта, с продължителност на записа 12 мин. 30 сек., в стерео формат със CD качество (44,1 khz).

От метаданните се разбира, че файлът е обработван на 20 юли 2015 г. вечерта със софтуерна библиотека, която се използва в популярния безплатен аудио-видео редактор FFMPEG.

Пълният запис може да бъде чут тук (mp3 формат):

Оригиналният файл е достъпен от този линк (sha1: 760efa2e5c26b6268fb856bb40321109cbb4d5fc md5: 080d7c560f33100952c2010e30eea270).

При внимателен анализ на спектъра на звука се вижда, че фоновият шумът е хомогенен и не се откриват следи от снадки и манипулации с привнесено или отстранено съдържание.

Няблюдават се няколко шума по цялата продължителност на записа в честотния диапазон около 41 херца (най-силно подчертан), 91 херца, 100 херца и 127 херца. Възможно е те да се дължат на микрофоните на записващото устройство, което би означавало, че всичко казано в записа е регистрирано с едно и също устройство и е изключен монтаж от записи с различни устройства.

50hz

Също така, до времевата отметка 07:04 се наблюдава стабилен 50 херцов сигнал, който се получава от носещата честота на електрическата мрежа, ако в близост до записващото устройство работи електроприбор. Наличието на тази честота в записа е важен елемент, тъй като по нея е възможно да се определи с голяма доза сигурност кога е правен записът и дали има манипулиране на съдържанието (т.нар. ENF forensic analysis).

bivol.bg