Кламер БГ - Новини: Божидар Лукарски невъзмутимо излъга за "предизборния трик" с Борисов

Божидар Лукарски невъзмутимо излъга за "предизборния трик" с Борисов

България

|
Вт, 07 Окт 2014г. 11:00ч.
Божидар Лукарски невъзмутимо излъга за "предизборния трик" с Борисов

Шефът на предизборния щаб на Реформаторския блок и председател на СДС Божидар Лукарски невъзмутимо излъга в нощта на изборите, отричайки, че е определил настояването на блока Бойко Борисов да не бъде премиер в бъдещия кабинет, като трик за привличане на избирателите.

Това става ясно от аудио запис (на 1.37 минута - бел.ред.) от въпросното интервю, публикуван на сайта на в. "24 часа" във вторник в отговор на изявлението на десния политик.

На въпрос, зададен от Mediapool по време на пресконференцията на РБ в неделя, Лукарски заяви: "Не съм разбран и цитиран правилно". Помолен да уточни дали е произнасял думата "трик", той директно отрече.

На записа на "24 часа" обаче отлично се чува как председателят на СДС коментира: "Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега".

Скандалното поведение на Лукарски, който е един от отявлените привърженици на идеята за коалиция с ГЕРБ в Реформаторския блок, предизвика сериозно възмущение сред привържениците на формацията. Все повече десни избиратели настояват за оставката му в социалните мрежи от неделя насам.

mediapool.bg