Кламер БГ - Новини: Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията

Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията

България

|
Ср, 16 Март 2022г. 13:20ч.
Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията

Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията

Божидар Костадинов е новият заместник-министър на транспорта и съобщенията. Той е назначен със заповед на премиера Кирил Петков, съобщи правителствената информационна служба.

От ноември 2020 г. до сега Костадинов е бил управител и основател на център с насоченост представителство и бизнес развитие на чужди компании на пазарите в България и региона.

Преди това трупа опит като мениджър международни продажби. Бил е и консултант международно развитие в международни фирми, се казва в съобщението на правителството без да се посочва къде и за кого е работил.

Божидар Костадинов има висше образование в Университета по национално и световно стопанство в София, а магистърска степен по бизнес администрация придобива в Университета в Нант, Франция.

Това е четвъртият заместник-министър в екипа на Николай Събев. Нито един от тях няма образование в сферата на транспорта. Единствено Дилян Берковски е магистър по комуникационни технологии от Техническия университет в Мюнхен.

Останалите двама заместник-министри - Владимир Върбанов и Стоян Новаков са юристи.

Броят на заместник-министрите в Министерството на транспорта и съобщенията нарасна двойно при управлението на Кирил Петков, въпреки намалените функции. От ресора на ведомството отпаднаха информационните технологии, които отидоха в Министерство на електронното управление.

Междувременно е освободен Георги Йорданов от поста заместник-министър на здравеопазването, се казва още в съобщението на правителствената информационна служба. Не са посочени мотиви за неговото освобождаване.

Георги Йорданов е бивш депутат от БСП и беше от квотата на левицата в Министерството на здравеопазването, където отговаряше за политиките по обществено здраве. За краткия си престой във ведомството той се открои с няколко цветни изказвания, сред които това, че България ще търси медицински сестри от Казахстан, Украйна, Беларус и Молдова.

mediapool.bg