Кламер БГ - Новини: Божидар Божанов: Политиката не е "ти мене уважаваш ли ме"

Божидар Божанов: Политиката не е "ти мене уважаваш ли ме"

България

|
Ср, 27 Юли 2022г. 14:14ч.
Божидар Божанов: Политиката не е "ти мене уважаваш ли ме"

Божидар Божанов: Политиката не е

Законодателната програма, която ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" отхвърлиха днес, беше добра. Имаше редица антикорупционни мерки, ограничаване на безнаказаността на главния прокурор, законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, всички законопроекти на МЕУ за намаляване на бюрокрацията, коментира в сряда министърът на електронното управление Божидар Божанов.

"Не мога да приема, че хвърлянето на България в поредни избори е заради това, че някой се е почувствал обиден. Очаквам с право такива хора и техните откровено деструктивни организации да бъдат изхвърлени от политическия живот. Защото политиката не е шоу, а отговорност за съдбата на страната. Не е "ти мене уважаваш ли ме", а "какво да направим за страната заедно". Не е вземане на решения от диванчета, зайчарници и сараи, а диалог пред хората", написа във фейсбук още министърът.

Отиваме на избори, на които от Демократична България ще се явим пред избирателите с работата, която свършихме за тези седем месеца, с принципите, които защитавахме и с отговорното поведение, с което опитахме да стабилизираме страната в тази безпрецедентно сложна обстановка, каза още той.

mediapool.bg