Кламер БГ - Новини: Близнаците от Цалапица отиват на съд. Заподозреният за убийството още се издирва

Близнаците от Цалапица отиват на съд. Заподозреният за убийството още се издирва

България

|
Пон, 25 Септ 2023г. 17:38ч.
Близнаците от Цалапица отиват на съд. Заподозреният за убийството още се издирва

Снимка: БГНЕС

Близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство във връзка с убийството на 24-годишния Димитър Малинов, отиват на съд, съобщи прокуратурата. Според разследващите двамата 19-годишни са помогнали на заподозрения като извършител Рангел Бизюрев да укрие тялото на убития. Те обаче не са имали предварителна уговорка и близнаците не са участвали в убийството, нито пък са обещавали да помагат. Затова и не са обвинени като съучастници.

Забавено разследване

Малинов бе убит в края на юли. Няколко дни по-късно тялото му бе намерено на сметище близо до Цалапица. Според полицията той е загинал след жесток побой от Бизюрев.

Първоначално МВР твърдеше, че по случая е работено активно, което е довело до разкриването му за няколко дни. Впоследствие обаче близките на загиналия неколкократно заявиха, че полицията не им е обръщала никакво внимание и се е налагало сами да търсят Малинов. В Цалапица бяха организирани няколко протеста с искане за справедливост и доживотна присъда за извършителя.

Едва след смяната на правителството МВР призна, че в разследването има пропуски. Вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставките на началниците в Пловдив и Стамболийски. Те отказаха да ги подадат и се стигна до образуване на дисциплинарни производства.

Още по темата:

Пореден протест в Цалапица. Хората искат да знаят истината за убийството на Димитър

Търсим го, но го няма

Веднага след убийството Бизюрев пътува до летище "София". От там лети за Германия. Българската полиция предполага, че се укрива там.

За задържането му е издадена европейска заповед за арест. От съобщението на прокуратурата обаче става ясно, че той все още е на свобода. В него се заявява, че няма данни заповедта да е изпълнена.

mediapool.bg