Кламер БГ - Новини: Бизнесмен се оплака, че кметът на Симитли опитал да го убие с бутилка шампанско

Бизнесмен се оплака, че кметът на Симитли опитал да го убие с бутилка шампанско

България

|
Четв, 02 Ян 2020г. 14:34ч.
Бизнесмен се оплака, че кметът на Симитли опитал да го убие с бутилка шампанско

Бизнесменът Методи Бачев, който участва в сбиване с кмета на Симитли Апостол Апостолов в новогодишната нощ, се оплака, че опонентът му се е опитал да го убие с бутилка шампанско. Пред бТВ Бачев разказа своята версия за конфликта, в който участва и синът на Апостолов – депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов.

Бачев твърди, че е бил в заведение в центъра на града заедно с 14 годишния си син и негов приятел. Веднага след президентската реч в полунощ тримата излезли на терасата на кафенето, откъдето започнали да хвърлят пиратки заедно с другите клиенти. Тогава се появил Апостолов.

"Той имаше бутилка шампанско в ръката, първо изля течността срещу нас и след това с уникална злоба я хвърли срещу мен и срещу децата. Само благодарение на огромен късмет някой не пострада сериозно. Това не беше посягане, то си е направо опит за убийство, бутилката за шампанско не е обикновена бутилка, по-тежка е от другите. След хвърлянето на бутилката той се качи по стълбите, удари ме първо мен и каза: "Ти си мъртъв, ще те убия", разказа Бачев.

Версията на Апостолов е доста по-различна. Той твърди, че Бачев и компанията му са принудили играещите хоро на площада да се преместят, защото хвърляли пиратки наблизо. Той отишъл да ги поздрави, а те започнали да го замерят с бомбички.

"Казах – какво правите глупости и така нататък, отнесох два-три шамара", заяви той.

Бачев пък припомни, че двамата живеят на 200-300 метра един от друг и имат стари спречквания.

"Преди 3-4 години направих едно не много лицеприятно изказване, може би оттам се наслагва натрупване. По принцип аз нямам отношения с този човек през последните 3 години".

Бачев е бивш собственик на строителната фирма "Агромах", която вече е с ново име – "Грома холд". През 2016 г. той бе арестуван за хулиганство заради обида към премиера Бойко Борисов на селски събор. В изказаването си спомена и Апостолов. Тогава фирмата му бе сред предпочитаните от правителството строители на магистрали. След половин денонощие в ареста Бачев бе освободен. Разследване срещу него така и не започна, а тогавашният шеф на полицията в Благоевград бе понижен.

mediapool.bg