Кламер БГ - Новини: Бившият шеф на полицията в Благоевград е понижен, а не повишен

Бившият шеф на полицията в Благоевград е понижен, а не повишен

България

|
Ср, 07 Септ 2016г. 18:47ч.
Бившият шеф на полицията в Благоевград е понижен, а не повишен

Бившият ръководител на полицията в Благоевград Росен Танушев не е бил издигнат за шеф в Националната служба "Полиция" в София, а е понижен до началник на криминален отдел в Петрич. Това обясни в сряда вътрешният министър Румяна Бъчварова.

В събота регионалният всекидневник "Струма" съобщи, че Танушев всъщност не е бил наказан заради гафа със задържането на собственика на "Агромах" Методи Бачев, а е бил повишен в София.

Строителният предприемач Методи Бачев и журналист от сайта Pirinsko.com бяха арестувани за 12 часа заради публикуван клип с гуляйджийска изцепка с нецензурно съдържание по адрес на премиера Бойко Борисов.

Бачев е записан да се обръща на микрофон към актьора Красимир Радков по време на събор на село Черниче преди няколко дни с думите: "Е, Краси, искам да ти кажа, че кметът на Симитли е е*ал Бойко Борисов, знаеш ли го ти т'ва? Искам с'а да се отпуснеш и да се пра'иш на Бойко Борисов..."

Бачев бил арестуван и разследван за хулиганска проява, а журналистът е писал обяснения за заснетия клип с обидата. Ден, след като медиите съобщиха за арестите, Бъчварова поиска и прие оставката на полицейския шеф в Благоевград. Сега тя опроверга и публикациите за "повишението" на Росен Танушев.

"Поискала съм оставката на директора, когато установих, че той е действал без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек, по повод на негови изявления дори и в нетрезво състояние“, каза министър Бъчварова.

По думите й Танушев е освободен като директор и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел в Петрич, за да може да бъде полезен на системата.

"Той е един добър полицай, просто като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията", каза в сряда Бъчварова.

Досегашният заместник-директор на Областната дирекция на полицията в Благоевград Петър Зашев поема функциите на освободения Танушев.

mediapool.bg