Кламер БГ - Новини: Бриго Аспарухов: Ако Бойко е мъж, да излезе на изборите за президент

Бриго Аспарухов: Ако Бойко е мъж, да излезе на изборите за президент

България

|
Четв, 08 Септ 2016г. 10:49ч.
Бриго Аспарухов: Ако Бойко е мъж, да излезе на изборите за президент

Ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент сега, след пет години – я камилата, я камиларя… Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ”. Това заяви в четвъртък пред бТВ ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП.

“Така че, ако Бойко е мъж, да излезе в изборите за президент“, призова Аспарухов.

По думите му обаче изборът на кандидата за президент от ГЕРБ ще е между сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

“Изборът си е техен. Бойко държи тайната. Когото и да сложат, няма да ни изненадат много”, категоричен беше Аспарухов.

По думите му от БСП все още не са решили кой да е техният кандидат за вицепрезидент.

“Ние сме демократична партия и ще обсъждаме тази тема, посочени са няколко имена, ще решим измежду тях. Решението е колективно, но личното ми мнение, че това трябва да е политическо лице, с опит в Европа“, каза Аспарухов.

“За мен лично ген. Радев беше приятна изненада – има широка обща култура, познати са му процесите, на Балканите, в Европа и света. Ще се справи”, каза още той.

Относно отношенията между АБВ и БСП, Аспарухов призова Георги Първанов и Ивайло Калфин, ако имат куража, също да състезават в изборите за президент.

“Ние от БСП добронамерено тръгнахме да обединяваме лявото. От АБВ обаче пролича стремеж да извлекат полза от кандидатурата на ген. Радев”, каза ощеАспарухов.

mediapool.bg