Кламер БГ - Новини: Без Николина Ангелкова и Дани Каназирева в листите на ГЕРБ

Без Николина Ангелкова и Дани Каназирева в листите на ГЕРБ

България

|
Ср, 24 Авг 2022г. 18:15ч.
Без Николина Ангелкова и Дани Каназирева в листите на ГЕРБ

Без Николина Ангелкова и Дани Каназирева в листите на ГЕРБ

Бившите депутати от ГЕРБ Николина Ангелкова и Дани Каназирева няма да са част от листите на партията за предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. Това обявиха двете в социалните мрежи, посочвайки и мотивите за това.

Преди ден се разбра, че на тези избори Каназирева няма да е водач в Пловдив-област, каквато беше на трите вота миналата година. Очакванията обаче бяха тя да влезе в листата в Пловдив-град, където водач ще е лидерът на партията Бойко Борисов. В сряда обаче Каназирева обяви, че е взела решение да не се кандидатира за народен представител.

"Взех своето решение да не участвам в предстоящите парламентарни избори. Три поредни пъти носех отговорността като водач на област Пловдив и три пъти отбелязахме победа. Благодаря за доверието на Бойко Борисов и този път да бъда водач на областта или по-скоро да бъда след него в Пловдив-град, с оглед на предстоящите местни избори догодина", пише във Фейсбук Каназирева, която е и бивш областен управител на Пловдив.

От месеци неофициално се говори, че вероятно именно Каназирева ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив на предстоящите избори през есента на следващата година. Сегашното ѝ изказване звучи като индиректно потвърждение. "Никога не съм крила, че за мен най-важен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за местните избори", посочва тя.

Каназирева твърди, че водачът на ГЕРБ в Пловдив-област за парламентарните избори ще има нейна "пълна подкрепа". "Работих прекрасно с целия екип в областта и с Георги Мараджиев и им желая успех, в който не се съмнявам. В листата в Пловдив също има достатъчно стойностни хора", добавя тя.

Иначе Каназирева представя и друг аргумент за решението си да не се кандидатира за депутат: "Отказвам се, защото не приемам за нормално това, което се случва в Народното събрание - безсмислени и празни приказки от хора, които се титулуваха като "Промяна", които хвърлиха в хаос всяка сфера, до която се докоснат, които не приеха нито едно адекватно решение за ценовия шок в България, а напротив задълбочиха кризите в страната. На областно ниво всичко е застинало, няма решения и отговорност, вече няма и институция, която да бъде до хората".

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова също обяви, че няма да е част от листите на ГЕРБ за предстоящия вот, но като причина изтъква това, че ще се концентрира в международна дейност. "На престоящите избори няма да бъда кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в София област, тъй като ще пренасоча усилията си в подпомагане на Политическа Партия ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България. Благодаря на г-н Бойко Борисов за предоставената възможност и доверието", написа Ангелкова във Фейсбук.

Пред "24 часа" тя обяснила, че от средата на септември ще "участва пълноправно" в Интерпарламентарния съюз САЩ-Китай-ЕС, като била избрана за негов член преди два месеца.

Иначе Ангелкова пише още, че е убедена в победата на коалиция ГЕРБ на предстоящия извънреден парламентарен вот, защото "това е единственият шанс държавата ни да се върне към нормалността, която така осезаемо липсва днес".

В 47-ото Народно събрание, в което ГЕРБ беше опозиция, Ангелкова постави рекорд по зададени въпроси към министри – над 400, като 200 от тях бяха отправени в рамките на един ден.

mediapool.bg