Кламер БГ - Новини: Баща преби лекарка в "Шейново"

Баща преби лекарка в "Шейново"

България

|
Пон, 03 Юли 2017г. 13:23ч.
Баща преби лекарка в "Шейново"

Лекарка от столичната общинска болница "Шейново" беше пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе, съобщи бТВ в понеделник.

Д-р Албена Гагова обяснила на мъжа, че не може да му даде плацентата, защото става дума за биологичен материал. Тя казала, че за неговото съхранение има ред, но аргументите й не били приети. Бащата настоял, че има има всички нужни разрешителни. Лекарката му отговорила, че управителят на болницата е разпоредил плацентата да бъде съхранена правилно и няма как да бъде предадена в почивен ден, защото няма как да се изготвят необходимите документи.

Тогава мъжът ударил лекарката и тя изгубила съзнание. Тя е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

Нападателят е високообразован мъж. Той е генетик по професия и преди това е работил по специалността си във Великобритания. Обяснението за инцидента е, че мъжът е изпаднал в неконтролируема истерия.

Нападателят Владимир Стоянов е бил задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на служебните му задължения. Наказанието, което може да получи Стоянов, е затвор от една до пет години.

Директорът на “Шейново“ д-р Румен Велев разказа, че д-р Гагова не е добре, била е в безсъзнание около 20 – 25 минути.

“Била е намерена от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв“, разказа д-р Румяна Мандаджиева, първият повикан на мястото лекар.

Първоначално д-р Гагова е имала амнезия, но впоследствие си е спомнила, че последно е контактувала с баща на бебе, малко след като е оперирала родилката. Мъжът упорито настоявал за плацентата, без да се интересува от състоянието на детето. Тогава Гагова се свързала с началника си – д-р Велев.

“Разговаряхме два пъти. Първо, за да провери дали наистина бащата е получил разрешение от мен, както е твърдял. Това е абсолютна лъжа“, заяви Велев.

“При втория разговор вече се чуваше гласът на мъжа, беше агресивен“, посочи Велев. Той поръчал на д-р Гагова да увери бащата, че плацентата ще бъде съхранена по установения ред и в понеделник, ако всички документи са изрядни, ще му бъде предадена. След това е последвал побоят.

"Всички сме шокирани. Това е абсолютно необясним случай. Такава агресия за мен е патологична“, коментира Велев.

Той допълни, че преди време е разговарял с агресивния баща, който му обяснил, че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.

mediapool.bg