Кламер БГ - Новини: Баскетбол звездата Бритни Грайнър остава още два месеца в руски арест

Баскетбол звездата Бритни Грайнър остава още два месеца в руски арест

Спорт

|
Четв, 17 Март 2022г. 20:49ч.
Баскетбол звездата Бритни Грайнър остава още два месеца в руски арест

Бритни Грайнър

Американската баскетболистка Бритни Грайнър ще остане още поне два месеца в руски арест, след като съдът в Химински в Московска област даде разрешение за удължаване на задържането й, предадоха световните медии в четвъртък.

31-годишната звезда от Женската национална баскетболна асоциация бе задържана на летището в Москва през февруари и се твърди, че е опитала да внесе нелегално вейп патрони, съдържащи хашишово масло.

"Съдът уважи искането на разследването и удължи срока на задържането на американската гражданка Бритни Грайнер до 19 май", заявиха от съда.

В момента Грайнър лежи в килия заедно с две други неосъждани до момента жени, като единственото оплакване на американката засега е свързано с твърде малко легло, на което спи, тъй като то не е подходящо за ръста й от 206 сантиметра, заявиха от затвора, в който е настанена баскетболистката.

Грайнър, която е олимпийска шампионка с тима на САЩ от Игрите в Рио де Жанейро и в Токио, се състезава за отбор на Финикс Мъркюри от Женската национална баскетболна асоциация.

mediapool.bg