Кламер БГ - Новини: Бареков: "Прави се опит за поредната коалиция "КОЙ"

Бареков: "Прави се опит за поредната коалиция "КОЙ"

България

|
Четв, 30 Окт 2014г. 14:49ч.
Бареков: "Прави се опит за поредната коалиция "КОЙ"

Прави се опит за поредната коалиция "КОЙ", коментира в четвъртък лидерът на партия "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресслужбата на партията си.

"Благодаря за оценката на Реформаторския блок, макар и дадена задкулисно, че в парламентарната група на Български демократичен център /БДЦ/ има "читави" депутати. Само че те не са 4-5, а 14 на брой. В сравнение с други групи, които са пред разпад, нашата е най-единната, най-европейската и най-балансираната". Така Бареков коментира изказване на депутати от Реформаторския блок, че за стабилно мнозинство можело да се разчита и на отделни народни представители от БДЦ.

Според Бареков БДЦ не си е променил началната позиция, че най-доброто за България е десноцентристко правителство с принципната подкрепа на парламентарните групи в център-дясното пространство.

Според Бареков е "очевиден опитът някой да прави поредната коалиция КОЙ, като се опитва да договаря насън безпринципна подкрепа на този или онзи, а не ясно подписано управленско споразумение".

"Времето ще покаже как много малки групи ще се разпаднат на още по-малки, водени от апетитите за властовия кокал", добавя бившият журналист, който миналото лято беше яростен противник на протестите, породени и насочени именно срещу модела "КОЙ", и не криеше близостта си с олицетворяващите този модел депутат Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.

mediapool.bg