Кламер БГ - Новини: Банън се смята за невинен. Отича измами с дарения за стената с Мексико

Банън се смята за невинен. Отича измами с дарения за стената с Мексико

Свят

|
Пет, 21 Авг 2020г. 11:50ч.
Банън се смята за невинен. Отича измами с дарения за стената с Мексико

Бившият съветник на американският президент Доналд Тръмп Стив Банън не се призна за виновен в участие в схема за измами с дарителската кампания за изграждане на стена по границата с Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Банън и още трима души бяха арестувани в четвъртък по обвинения в заговор с цел измама чрез дарителската кампания за изграждането на обещаната от президента стена по границата с Мексико.

Арестуваните са обвинени в измама на стотици хиляди дарители чрез кампанията за набиране на 25 млн. долара, наречена "Ние строим стената".

По време на заседанието на федералния съд в Манхатън, проведено чрез телеконферентна връзка, Банън заяви, че не се признава за виновен по повдигнатите обвинения.

Съдията определи гаранцията за освобождаване на бившия президентски съветник на 5 милиона долара.

Банън, видна фигура в американската десница, беше съветник на Тръмп по време на предизборната му кампания и част от мандата му.

В коментар президентът Тръмп изрази съжаление за ареста на Банън, но се дистанцира от дарителската кампания, като заяви, че стената по границата с Мексико е работа на правителството, а не на частни лица, съобщи Ройтерс.

mediapool.bg