Кламер БГ - Новини: Асен Агов с дебютна книга "Добър вечер, дами и господа!

Асен Агов с дебютна книга "Добър вечер, дами и господа!

Общество

|
Четв, 05 Март 2020г. 16:04ч.
Асен Агов с дебютна книга "Добър вечер, дами и господа!

Журналистът и политик Асен Агов представя тази вечер дебютната си книга "Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят".

Издателство "Сиела" я представя така: "От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – Добър вечер, дами и господа! е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и

увлекателно".

Часове преди представянето на книгата Асен Агов коментира пред БНР, че в нея е разказал не само своя живот, но и живота на рода си: "Шест поколения, сега вече внучката ми е седмото поколение. От Съединението до първите две десетилетия на този век".

"Описвам всичко, защото трябва да се проследи историята, трябва да сме грамотни за историята, за да видим как сме стигнали дотук", допълни той.

По повод днешната носталгия към епохата на социализма от страна на по-възрастни българи, Асен Агов коментира: "Били са млади. Аз съм критичен в книгата си, защото съм наблюдавал това време. Носталгията си обяснявам със скръбта по младостта".

"Когато работех в БТА имахме едно преимущество, че получавахме световния поток новини в автентичен вид. Т.е. можехме да видим какво става по света, но не можехме да видим какво става в България", отбеляза Агов.

Той коментира и наследството на бившия премиер Иван Костов: "Той остана единственият, който пое риска, заложи политическата си кариера върху това България да стане част от свободния свят".

mediapool.bg