Кламер БГ - Новини: "Арт вечер на добродетелите" набра 51 850 лв. в подкрепа на сигурната семейна грижа за деца

"Арт вечер на добродетелите" набра 51 850 лв. в подкрепа на сигурната семейна грижа за деца

Общество

|
Пет, 05 Окт 2018г. 12:22ч.
"Арт вечер на добродетелите" набра 51 850 лв. в подкрепа на сигурната семейна грижа за деца

Благотворителното наддаване “Арт вечер на добродетелите“ на фондация “За нашите деца“ набра 51 850 лева, които ще бъдат насочени в подкрепа на политики за семейна грижа за деца.

С набраните средства екипът на фондация “За нашите деца“ ще подкрепи 20 здравни специалисти в София и Пловдив с обучения, консултации и организирани дискусионни групи.

Родителите на 150 деца от родилни и неонатологични отделения ще получат възможност да бъдат консултирани и обучени от специалист за това как най-добре да се грижат за своите бебета.

40 деца в ранна възраст ще бъдат включени в различни иновативни дейности по програмата “Да учим заедно“. Тя включва дейности със стимулиращи развитието играчки, които ангажират децата във въображаема игра и ги учат на цветове, пространствени възприятия, развиват тяхната фина двигателна координация и езикови умения, както и умения за слушане, въображение и творческо мислене, себеизразяване и увереност.

250 родители ще бъдат подкрепени в намирането на работа, умения за семейно бюджетиране и други професионални обучения, така че те да бъдат уверени в сложната задача на родителстването.

По време на "Арт вечер на добродетилите" 120 представители на културния, бизнес и дипломатически елит на страната, хора с изразен интерес към изкуството и истинско желание да допринесат за по-доброто бъдеще на децата в България, наддаваха за повече от 70 специално селектирани творби на изкуството, дарени или предоставени от повече от 30 български и световноизвестни майстори на четката.

Сред изненадите на вечерта са били картината “Момиче с лавандула“, дарена от президента Румен Радев, две картини на известния български склуптор и художник Ставри Калинов, дарени от Министерство на външните работи и картина “Обичам да се къпя в дъжа с жабите“, дарена Министерство на културата.

Другите неочаквани предложения на Вечерта бяха картина на турската художничка Ялмур Тезджан-Станкулов, дарена лично от нея, и недовършената, но обогатена с наистина силен емоционален заряд, картина, дело на Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия и дипломатически партньор на събитието тази година.

“Арт вечер на добродетелите” е естествено продължение на осемте успешни издания на “Вечер на добродетелите“ в подкрепа на най-уязвимите деца и семейства. Набраните на тях средства - над 780 000 лв., фондация “За нашите деца“ е инвестирала в каузите “Детска къща“, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания. 

mediapool.bg