Кламер БГ - Новини: Арестуван за автокражба бе изведен с белезници пред камери

Арестуван за автокражба бе изведен с белезници пред камери

България

|
Вт, 15 Авг 2023г. 15:23ч.
Арестуван за автокражба бе изведен с белезници пред камери

Снимка: БГНЕС

Арестуван за автокражба криминално проявен от София бе изведен с белезници пред камери. Мъжът с прякор Руснака е задържан след сигнал за открадната кола, подаден на 1 август. Той има предишни осъждания, а сегашният му арест е вторият за последните четири месеци за същото престъпление. Той се е опитал да избяга през терасата след като полицаи от групата за задържане "Кобра" на СДВР влезли в жилището му.

"Определяме го като сериозен контингент. Той излезе февруари месец от затвора след присъда от 9 месеца. Тя беше за притежание на наркотици", заяви гл. инспектор Николай Пелтеков от СДВР.

От началото на годината по линия на автокражби са арестувани общо 15 души, каза още той. Част от тях са в следствения арест, а други са на свобода под гаранция, какъвто е бил случаят със задържания във вторник. Според МВР тези 15 души работят за 8 групи, специализирани в кражбите на коли в София.

В столицата работят общо12-15 групи. Заради действията на МВР през последните месеци кражбите на коли са спаднали с над 30%, заяви Пелтеков.

"В София тенденцията през последните години е, че се отнемат нови автомобили, до 5 години от производството им. Луксозните автомобили заемат някъде около 4%. Последващото пласиране на противозаконно отнетите става по различни начини – една част от тях се разглобяват в зависимост от марки и модели. Друга част се пласират в цял вид като за целта се изготвят двойници, които се регистрират. Друга част се изнасят", разказа Пелтеков.

mediapool.bg