Кламер БГ - Новини: Арестуван е мъж, намушкал безобидно улично куче с нож

Арестуван е мъж, намушкал безобидно улично куче с нож

България

|
Пон, 23 Ноем 2020г. 13:56ч.
Арестуван е мъж, намушкал безобидно улично куче с нож

40-годишен мъж е арестуван след като намушка с нож безобидно улично куче в столичния квартал "Надежда". Повдигнато му е обвинение за жестоко отношение към животно. Той е задържан за 72-часа, а прокуратурата ще иска постоянния му арест.

Разследващите се задействаха, след като видео от нападението срещу кучето бе разпространено в социалните мрежи. На него се вижда, че животното не е агресивно и стои кротко пред магазин в "Надежда“. Мъжът минава покрай него, вади нож, намушква го и бързо се отдалечава. Свидетели разказаха, че кучето се казва Белчо и за него се грижат от близкия магазин. След инцидента то бе прибрано там и прегледано от ветеринар.

Арестуваният Д.Д. е криминално проявен и осъждан, съобщават от прокуратурата. При обиск в дома му са открити две незаконни пушки и 27 патрона. Заради тях му е повдигнато и второ обвинение.

Това е поредният случай на жестокост срещу животно. Обикновено тези дела приключват със споразумения и условни наказания или пробация. В редки случаи, ако обвиняемият има предишни осъждания, може да се стигне до ефективно наказание, което по правило също е леко. Преди години управляващите обявиха създаване на зоополиция след дълго размотаване. Засега няма данни работата й да е намалила престъпленията срещу животни.

mediapool.bg