Кламер БГ - Новини: Андрей Гюров: Работи се по механизъм за вземане на решения при противоречия в коалицията

Андрей Гюров: Работи се по механизъм за вземане на решения при противоречия в коалицията

България

|
Нед, 17 Апр 2022г. 13:48ч.
Андрей Гюров: Работи се по механизъм за вземане на решения при противоречия в коалицията

Андрей Гюров

Работим по механизъм, който да ни позволява да взимаме решения, когато има противоречия в коалицията, преди да стигнем до пленарната зала. Това каза Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме Промяната“ пред БНР в неделя.

По думите му този механизъм ще позволи дори и при различия да не се стига до сблъсък на мнения в парламентарната зала.

Не е тайна, че в коалицията има разногласия и различни позиции по много теми, но не се е стигнало до разклащане на управлението. Механизмът би работил добре с цел да предпазва коалицията от взимане на неправилни решения, добави Гюров. По думите му това не би било насочено срещу конкретен коалиционен партньор. Както спомена и премиерът Кирил Петков, ние сме дошли в управлението, за да постигнем целите, които сме си поставили и да правим правилните неща, каза Гюров.

На този етап не се готвим за предсрочни избори, увери Гюров. Ние силно вярваме, че промяната може да дойде от всеки от нас и затова учредяването на партията е възможност да приобщим гражданското общество и да му дадем силата за промяната, коментира Гюров учредяването на партията "Продължаваме Промяната".

В отговор на въпрос дали има компромисно решение за нов управител на Българската народна банка Гюров каза, че в момента нямат компромисна фигура. Има желание една такава фигура да бъде извън парламентарните групи, за да се премахнат съмненията за политическа обвързаност, добави Гюров. На въпрос дали е възможно да бъде той, Гюров каза, че не мисли, че на този етап е повдиган този въпрос.

mediapool.bg