Кламер БГ - Новини: Подкрепа за Mediapool

Подкрепа за Mediapool

Анализи и Коментари

|
Ср, 15 Март 2023г. 15:28ч.
Подкрепа за Mediapool

Подкрепа за Mediapool

Скъпи читатели,

Безпрецедентният съдебен иск на "Лев инс" срещу Mediapool за 1 млн. лв. за пореден път насочи вниманието към това колко са важни независимите медии и колко трудно е тяхното оцеляване. Нашата работа е да ви информираме за фактите, да осветяваме нарушения, злоупотреби и лъжи на двата центъра на власт – публична и корпоративна, да защитаваме обществения интерес.

Благодарим ви за проявената съпричастност и финансовата подкрепа към Mediapool в последните дни след съдебния иск на застрахователната компания срещу нас, заведен заради информационен материал, който практически цитира и преразказва стенограма от заседание на Министерския съвет.

Благодарим на Асоциацията на европейските журналисти, както и на Фондация "Манол Пейков и приятели", които организираха кампании за събиране на средства, с които Mediapool да покрие съдебните разноски по делото, които по първоначални оценки ще са поне 40 000 лв. или 4% от размера на иска.

В случай, че остане неизползвана сума, тя ще постави началото на фонд за правна помощ за медии и журналисти, които са обект на SLAPP -"дела шамари", чиято цел не е да защитят легитимен интерес, а да сплашат всеки независим глас и да го накарат да замълчи.

Само на 14 март, в първия ден на кампанията на АЕЖ, са постъпили около 100 дарения на обща стойност около 10 000 лева.

Отделно от това нарастват постъпленията в постоянната сметка за дарения на Mediapool. Тези дарения ни помагат да се издържаме и да останем независими от политически или корпоративен натиск.

Ако желаете да ни подкрепите, може да го направите тук.

За да се включите в кампанията на АЕЖ, може да дарите по следната банкова сметка:

BG41RZBB91551011658021

KBC bank - SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Титуляр на сметката: Асоциация на европейските журналисти

Или в PayPal/банкова карта

Основание: Правна помощ за Mediapool

Ако искате да подкрепите кампанията на Фондация "Манол Пейков и приятели":

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или PayPal: manolpeykov@yahoo.com

Основание: За журналистическото достойнство на хората от "Медиапул"

mediapool.bg