Кламер БГ - Новини: Малко ни бият в тая държава!

Малко ни бият в тая държава!

Анализи и Коментари

|
Четв, 06 Авг 2020г. 13:11ч.
Малко ни бият в тая държава!

Малко са ме били като малък, та затова си позволявам да пиша тия думи. И вас, които се възмущавате, когато батки шамарят беззащитни хора, малко са ви били. Иначе нямаше да е този вой до небето. Щяхте да оцените ползотворното действие на два тупаника в стомаха и три шамара през лицето и да прозрете неизбежността на този акт в сопаджийската държава.

Изобщо, в последните седмици нещата у нас вървят към все по-добро бъдеще. Отидеш да протестираш пред Министерския съвет, хванат те няколко полицаи, завлекат те зад колоните и ти се отбият едно хубаво. Зер майка си ли търсиш там? Ама ставало пред очите на всички, ама снимали ги били. Голям праз! Още утре лично премиерът ще ги похвали - на бития дядо му е комунист, малко му беше.

Същият миролюбив премиер рече да събира "партийния си елит" в София, а пък някакви си журналистчета отидоха да отразяват, че и да снимат. Взеха им телефоните, разбиха ги в земята. Веднъж, два пъти, три пъти. Колкото трябва, толкова. Като се осмелиха да протестират, възпитано им отговориха: "Ела тука, бе, боклук".

Друг един - завършил в чужбина, се разкрещя баш когато премиерът държа реч. Ахмак и половина. Толкоз много чел, че не му останало време за фитнес. Хем хилав, хем си позволява да говори. На ти два пестника в корема, да ти дойде акъл.

Така трябва да се действа - рязко, категорично, без много мислене. От него полза няма. Виж, шутовете и шамарите са друга работа. Тяхната ефективност е сто процента.

Но все още не сме стигнали до съвършенство по тая линия. У биещите е останало едно необяснимо притеснение. Бият, а после се оправдават. Например - един пиар на една управляваща партия извежда един човек от събитието и го предава в ръцете на батките. А после вика - мислех, че са охранители. Правилно мислене, такива са, ама от неофициалните. Не работят за пари, а за слава и уважение. И са усърдни.

Накратко, в името на честността трябва да изведем боя в официална държавна политика. С решение на Министерския съвет ли, с промяна в закона ли ще стане, няма особено значение. Толкоз глупости са свършили тия две институции, това ли ще им се опре? Време е и още как. Тогава всички добри граждани, които млатят чужди глави по улици, площади и партийни сбирки, ще могат да отдъхнат облекчено. Щото в момента не е ОК. Ошамариш някой, после бурно възмущение. Пускат ти снимката във фейсбук, плюят те разни непознати, пишат ти на стената, а от немай къде и полицията те дири. Трябва да се ходи по РПУ-та, обяснения да се пишат, да се занимаваш с прокурори, адвокати и съдии. Хората, за които работиш, те наричат "провокатор" и твърдят, че нямат нищо общо с теб. Не че няма да ти се размине, ама пак е тегоба. Ти няма да се промениш, все пак да си бияч е професионално занимание, ама ще те запомнят, утре може да разпознаят на някой друг митинг...

Затова правителството трябва незабавно да вземе мерки. И да официализира сегашната ситуация. А тя е следната – когато не знаеш какво да кажеш поради липса на дар слово (в 90% от ситуациите), биеш два шамара. Все пак често става дума за хора-патриоти, татуирали Левски на прасеца си. Или неговата мисъл "Дела трябват, а не думи". И те действат. Толкова са разбрали за Левски и патриотизма.

Когато не познаваш и не разбираш тоя, дето ти говори отсреща, биеш два шамара.

Държавата, в която "и за съм прост, и вие сте прости", се ръководи от максимата "Бий, за да те уважават". Това е положението. И като държавно управление, и като начин на правене на политика, и като обществена реалност. Ама имало хора, които се възмущават, искат промяна, не им понася реалността? Малко са ги били.

Данко Харсъзина чака официално признание. Както сам е рекъл: "Пуста сопа неокастрена! Аз да ги пипна тях, че..." Хайде, време е!

mediapool.bg