Кламер БГ - Новини: Ана Вилфан от ДБГ: Ще настоявам за прозрачност при харченето на парите на хората

Ана Вилфан от ДБГ: Ще настоявам за прозрачност при харченето на парите на хората

България

|
Ср, 23 Окт 2019г. 13:27ч.
Ана Вилфан от ДБГ: Ще настоявам за прозрачност при харченето на парите на хората

Искам да знам къде отиват парите от данъците на всички софиянци, как се разпределят и колко прозрачно се управляват. Тази информация трябва да е достъпна за всеки данъкоплатец и това ще бъде моя задача в Столичния общински съвет.

Това заяви кандидатът за общински съветник в столицата Ана Вилфан. Тя е представител на "Път на младите" в коалицията "Движение България на гражданите" (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), която подкрепя Мая Манолова за кмет.

В мое лице гражданите ще имат общински съветник, който не се страхува да пита и който се интересува от проблемите им. Крайно несериозно е в 21 век година да не се намерят общински съветници, които да внесат проекти за изграждане на площадки, нови ясли и детски градини с публично-частно партньорство, тротоарни пътеки и острови за хората с увреждания, да има дълги опашки в администрацията и най-вече хората да са заринати в боклук, смята Вилфан. В същото това време хората се държат извън заседанията на Столичния общински съвет и не могат сами да поставят проблемите си.

Тя изрази мнение, че липсата на промяна се дължи именни на това, че 14 години управлението е по един модел.

София е мръсна, мият се улици преди избори, след скандали се правят удобства, а няма дори базови условия. Този процес, както виждаме, е доста труден, защото явно текущите общински съветници "следят" разходването на парите на столичани спейки, добави тя.

Вилфан заяви, че ще има постоянна връзка с хората и ще дава ежемесечно отчети за свършената от нея работа като общински съветник.

mediapool.bg