Кламер БГ - Новини: "Алфа рисърч": 38% от българите смятат напускането на Трифонов за изнудване

"Алфа рисърч": 38% от българите смятат напускането на Трифонов за изнудване

България

|
Вт, 14 Юни 2022г. 18:13ч.
"Алфа рисърч": 38% от българите смятат напускането на Трифонов за изнудване

38% от българите са против изтеглянето на шоумена и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов от управляващата коалиция и го определят като изнудване и опит за дестабилизация.

Това показва експресно социологическо допитване на "Алфа рисърч", направено по поръчка на предаването "Референдум" на БНТ.

Резултатите показват, че 33% напълно одобряват решението на Трифонов да сложи край на управляващата коалиция. Според 29 проблеми в управлението има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета.

Както се очаква, продължаващите да подкрепят ИТН дават най-силна подкрепа за хода на Трифонов - – 88% "за", срещу 12% "против". По около 40 на сто от избирателите на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" също са на мнение, че е необходимо да се сложи край на настоящото правителство.

Привържениците на останалите три управляващи партии са негативни към развалянето на коалицията, но в различна степен – 47% от симпатизантите на Демократична България, 60% от тези на БСП и 79% от сегашните поддръжници на "Продължаваме промяната".

mediapool.bg