Кламер БГ - Новини: Автомобил се вряза в група военни в парижко предградие, шестима са ранени

Автомобил се вряза в група военни в парижко предградие, шестима са ранени

Европа

|
Ср, 09 Авг 2017г. 13:40ч.
Автомобил се вряза в група военни в парижко предградие, шестима са ранени

Автомобил се вряза в група военни в северозападното предградие на Париж Льовалоа-Пере и рани шестима войници, трима от които тежко, съобщиха световните агенции, като цитират парижката полиция.

Нападението е извършено към 8 ч. местно време, когато войниците излизали от казарма на площад "Вердюн" в центъра на предградието. Автомобилът БМВ е избягал и полицията го издирва.

Кметът на Льовальоа Патрик Балкани каза, че действията на водача без съмнение са били умишлени. По думите му предградието е спокойно, обезопасено и никога не е имало инциденти.

От пострадалите трима са леко ранени, а другите трима са по-сериозно, но без опасност за живота, каза говорител на столичната полиция.

Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли нарече нападението "подъл акт".

По случая е сезиран отделът за борба с тероризма към парижката прокуратура.

Според френски медии шестимата ранени войници са част от охранителната операция "Сантинел", чието начало бе дадено след джихадистките нападения в Париж през януари 2015 г.

Френските сили за сигурност неколкократно станаха мишени на нападения тази година. През април полицай бе застрелян на бул. "Шанз Елизе" от мъж с дебело криминално досие, който според следователите е действал от терористични подбуди.

Неуспешни атаки срещу полицаи и военни имаше отново на "Шанз Елизе", близо до музея "Лувър" и пред катедралата "Нотр дам".

mediapool.bg