Кламер БГ - Новини: P&S Project ще обсъди възможностите за вдигане на крака на корабостроителницата в Бургас със собственика й ПИБ

P&S Project ще обсъди възможностите за вдигане на крака на корабостроителницата в Бургас със собственика й ПИБ

България

|
Вт, 18 Март 2014г. 10:11ч.
P&S Project ще обсъди възможностите за вдигане на крака на корабостроителницата в Бургас със собственика й ПИБ

burgaski-korabostroitelniciПърва инвестиционна банка, която е собственик на „Бургаски корабостроителници“ имала да взема 55 милиона евро от завода. „А го продават за 47 милиона лева. Струва ми се, че това не е така“, заяви пред Gramofona.com представителят на P&S Project за България Радослав Вълчев.Това е фирмата, която иска да вдигне на крака завода. Вълчев не е сигурен дали това е сумата, която банката има да получава, тъй като той не разполага с данни за задълженията. Вълчев обаче прави сравнение със сумата, която е обявена на търга. „Ако на първия търг не се намери купувач, при втория сумата автоматично пада с 20 %. Това означава, че още на втория търг сумата вече няма да е 47 милиона лева, а много по-малко“, обясни Вълчев. И бе категоричен: „Няма да изпуснем Корабостроителницата!“.

Тази сряда в централата на Първа инвестиционна банка в София ще се проведе среща с представителите на немската фирма P&S Project и собствениците на банката. На срещата се очаква да присъства и областният управител на Бургас Павел Маринов.

 

Именно тогава ще стане ясно дали фирмата ще поеме завода и дали търгът ще бъде спрян.
Междувременно се носят слухове, че се появил инвеститор, който е оглеждал завода. „Не знам дали е така, или не. Ако имаше такова нещо, то поне работниците щяха да знаят. Изглежда шефът на бургаския клон на ПИБ, който се намира на „Александровска“ Деян Маринов пуска фитили“, допълва Вълчев.По думите му срещата е много важна. Той искрено се надява тя да премине успешно в полза на фирмата и да се стигне до стискане на ръце с банката.

Maritime.bg – България