Кламер БГ - Новини: Meтрото между "Сердика" и Националния стадион няма да работи в събота и неделя

Meтрото между "Сердика" и Националния стадион няма да работи в събота и неделя

България

|
Ср, 31 Окт 2018г. 17:29ч.
Meтрото между "Сердика" и Националния стадион няма да работи в събота и неделя

Движението на влаковете на метрото между метростанция "Сердика" и метростанция "Стадион "Васил Левски" през уикенда ще бъде спряно, съобщиха от Столична община.

Причината е строителството на третата линия на метрото.

На 3 и 4 ноември тунелопробивната машина ще изгражда тунела под действащите тунели на линия 1 в района на "Орлов мост". За това се налага и спирането на първата линия на метрото през центъра в почивните дни.

Девет от новите 20 влака за третата линия на метрото в София вече са в новото депо на "Метрополитен". Сн. БГНЕС

Заради спирането на метрото между трите станции - "Сердика", Софийския университет и стадиона, общината ще пусне заместваща автобусна линия. Тя ще се движи с графика на метровлаковете.

Третата линия- "Бул.Владимир Вазов - Орлов мост - НДК - ж.к.Красно село - ж.к.Овча купел", която ще има 12 станции и ще е с дължина 12 км, се строи на два етапа.

Вече са изградени 4 км от тунелите. Линията ще е от бул. "Вл. Вазов" през центъра, "Красно село" и "Овча купел". Първите 5 станции се очаква да бъдат пуснати през септември 2019 г.

Кметът Фандъкова, министърът на транспорта Росен Желязков (вляво) и шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев разгледаха новите влакове. Сн. БГНЕС

Проектът върви по план, коментира в сряда кметът Йорданка Фандъкова. Заедно с министъра на транспорта Росен Железяков и шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев тя провери работата по метродепото "Земляне". То се изгражда от консорциум с водещ партньор компанията "Геострой". Фандъкова обясни, че депото трябва да е готово до края на годината. В него вече са докарани девет от новите 20 влака за третата линия на метрото. В понеделник се очаквало да дойде и десетата мотриса.

mediapool.bg