Кламер БГ - Новини: Иван Гешев: В ДАБЧ е извършено престъпление срещу българщината

Иван Гешев: В ДАБЧ е извършено престъпление срещу българщината

България

|
Ср, 31 Окт 2018г. 17:32ч.
Иван Гешев: В ДАБЧ е извършено престъпление срещу българщината

"За мене това престъпление, говорихме си с колегата, е престъпление срещу националните интереси. Ще ви кажа защо. Ние имаме национален интерес – и срещу българщината, ако искате – българите, които са българи по произход, да придобиват българско гражданство. Имаме национален интерес такива хора, които може би са по-българи от много от нас, защото те знаят и помнят, че са българи, а някои са забравили, включително и които живеят в тая държава – това е личното ми мнение... Плащат, за да получат българско гражданство. И плащат, защото им е по-икономически изгодно да платят, отколкото шест пъти да идват от Украйна. Просто чиста математика."

Така заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира в сряда разкритията на спецпрокуратурата и антикорупционната комисия за схемата за подкупи и търговия с влияние в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

Както е известно в понеделник разследващите арестуваха над 20 души, сред които шефът и главният секретар на агенцията – Петър Харалампиев и Красимир Томов. Засега обаче обвиняемите по случая са само четирима.

mediapool.bg