Кламер БГ - Новини: Производител на бойлери вече купува само зелена енергия

Производител на бойлери вече купува само зелена енергия

Greenpool

|
Ср, 09 Ноем 2016г. 18:29ч.
Производител на бойлери вече купува само зелена енергия

Един от най-големите производители на бойлери и отоплителни уреди в България вече използва 100% произведена от възобновяеми източници електроенергия. Зеленият сертификат, който е с уникален номер и важи за определен период от време, бе връчен на собственика на дружеството "Теси" ООД Жечко Кюркчиев от управителя на "Енерго-Про Енергийни услуги" Пламен Стефанов.

Енергийното дружество е единственият доставчик в България, който предоставя възможност на своите клиенти да удостоверят, че закупената от тях електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници.

"Отговорното отношение към околната среда е един от основните приоритети за "Теси" и е заложено като част от дългосрочната стратегия за развитие на компанията. То се изразява не само в използването на високотехнологични машини и оборудване, но и в проектирането и внедряването в производство на електрически бойлери с висок енергиен клас и ниски енергийни загуби. Закупуването на зелена енергия от "Енерго-Про" е естествена част от този процес", посочи Кюркчиев, собственик и управител на ТЕСИ.

"Българският бизнес проявява все повече отговорност към опазването на природата. Партньорството ни с "Теси" в тази насока е поредното доказателство, че големите български компании полагат грижи за съхраняването на природата", заяви от своя страна Пламен Стефанов.

mediapool.bg