Кламер БГ - Новини: А1 е рециклирал над 80 хил. устройства за полугодието

А1 е рециклирал над 80 хил. устройства за полугодието

Greenpool

|
Пон, 01 Авг 2022г. 15:13ч.
А1 е рециклирал над 80 хил. устройства за полугодието

А1 е рециклирал над 80 хил. устройства за полугодието

Тонове пластмаса, силиций, желязо, алуминий, мед, олово и цинк няма да замърсяват околната среда, след като малко над 80 000 фиксирани устройства, смартфони и SIM карти са рециклирани през първите 6 месеца на годината в най-големия специализиран център на A1 Group, който е разположен в България и е единственият подобен в телекомуникационния сектор у нас. Това се похвалиха от "А1 България" в понеделник.

Над 90 процента от постъпилите за преработка модеми, рутери, тв приемници, карти и други устройства след това отново влизат в употреба. В рециклиращия център се обработват устройства, които са върнати не само в България, а пристигащите от всички оператори от групата на А1, като от Австрия например се увеличават двойно, сочат данните на телекома.

В рециклиращия център, разположен в разположен на територията на централното управление на компанията в София, работят 25 специалисти, които годишно обработват по 160 хиляди устройства и така спестяват над 60 тона пластмаса на околната среда и е дадена възможността за повторна употреба на различни вложени в продуктите ценни метали.

Само за първата половина на настоящата година центърът е рециклирал над 27 000 от най-разпространените ТВ приемници, над 4100 оптични рутера (Optic Network Terminator – ONT) и над 2 000 Wi-Fi рутера. В допълнение, от началото на годината досега там са били обработени над 17 200 карти за цифрова телевизия, които декодират сигнала, почти 10 000 CAM модула за цифрова телевизия и 10 000 кабелни модема, както и също толкова от едни от най-комплексните модеми, предлагани от A1 Австрия – хибридните, които комбинират vDSL и LTE свързаност.

Среднодневно всеки от експертите обработва по 40 устройства , които преглежда и тества техническите им спецификации и възможности за свързване към мрежа. Годните за употреба устройства се проверяват, пребоядисват, опаковат и отново се предоставят на потребителите.

Впечатляващите резултати на центъра, компетенциите на експертите и непрестанните автоматизации на процесите дават необходимите предимства на "А1 България" да се превърне в най-предпочитаното място сред всички държави от групата за рециклиране на устройства, посочват от дружеството.

То обявява амбицията на компанията е да продължава да разширява и автоматизира тази дейност чрез технологии и други дейности в центъра, да внедрява иновации, с което да повишава ефективността на извършваната работа и да увеличава обема на успешно изпълнените заявки. Това ще допринесе за още по-голямото намаляването на въглеродния отпечатък на телекома.

mediapool.bg