Кламер БГ - Новини: 7 души, сред които и деца, са ранени в катастрофа с автобус във Варна

7 души, сред които и деца, са ранени в катастрофа с автобус във Варна

България

|
Нед, 07 Апр 2019г. 16:50ч.
7 души, сред които и деца, са ранени в катастрофа с автобус във Варна

Седем души са пострадали при катастрофа на автобус от градския транспорт във Варна.

Няма сериозно ранени при произшествието. До 14.30 часа в болница са откарани водачът на автобуса, контрольорът и още петима граждани, сред които две деца на 7 и 14 г. Всички пострадали са били контактни, но към момента все още няма точна информация за състоянието им. Останалите пътници са изведени невредими от автобуса. Няма пострадали хора от пътувалите в леката кола и от жилищната постройка.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност", съобщиха от ОДМВР - Варна, предаде агенция Фокус.

Сигналът за инцидента е подаден около 13:40 часа. Съобщено е, че непосредствено след кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" е възникнало пътнотранспортно произшествие с участието на автобус, движещ се по линия 7 от градския транспорт.

Автобусът е навлязъл в насрещното движение до дом "Младост" на кръстовището с улица "Вярност". По информация на свидетели шофьорът се е почувствал зле и е изпуснал управлението на автобуса.

Катастрофата е станала между лек автомобил и автобус на градския транспорт. В резултат на удара колата, с газова уредба, се е запалила, а автобусът е спрял в съседна къща.

Екипи на полицията, пожарната и на Спешна помощ са се отзовали на сигнала. Погасен е пожарът, възникнал в лекия автомобил.

Причините за произшествието са в процес на установяване, а на мястото се извършва оглед.

mediapool.bg