Кламер БГ - Новини: Шумахер остава в кома, но състоянието му е стабилно

Шумахер остава в кома, но състоянието му е стабилно

Спорт

|
Пет, 17 Ян 2014г. 19:50ч.
Шумахер остава в кома, но състоянието му е стабилно

Михаел Шумахер остава в стабилно състояние след ски инцидента на 29 декември, заяви мениджърът му Сабине Кем в петък. За първи път в изявлението й липсва думата "критично", когато се описва състоянието на тежко пострадалия седемкратен световен шампион във Формула 1.

Той продължава да е в изкуствена кома в болницата в Гренобъл, където постъпи с черепно-мозъчна травма след падане на писта във френски алпийски курорт.

"Семейството на Михаел напълно се доверява на лекарския екип, който се грижи за него, и е удовлетворено от неговата работа. Състоянието на Михаел все още се оценява като стабилно", заяви тя.

Това е първото съобщение за развитието на ситуацията с 45-годишния бивш състезател, откакто съпругата му Корина помоли медиите да напуснат болницата.

Кем отново заяви, че всякаква информация за здравето на Михаел, която не идва от лекуващите го лекари или неговия мениджмънт, трябва да се приема за чиста спекулация.

Лекарите от болницата в Гренобъл не са коментирали случващото се с германеца от 6 януари, когато отново повториха, че състоянието му е критично.

mediapool.bg