Кламер БГ - Новини: Путин увери, че се прави всичко за сигурността на игрите в Сочи

Путин увери, че се прави всичко за сигурността на игрите в Сочи

Спорт

|
Нед, 19 Ян 2014г. 18:57ч.
Путин увери, че се прави всичко за сигурността на игрите в Сочи

Руските власти прекрасно разбират какви са възможните заплахи при провеждането на спортно събитие като Зимната олимпиада, която ще започне в Сочи на 7 февруари, и зае как да се справи с тях. Това заяви руският президент Владимир Путин в неделя пред руски и чужди медии по повод игрите в руския курорт.

Той подчерта, че терористичните актове във Волгоград, извършени в края на миналата година, не трябва да повлияят по какъвто и да е начин на олимпийските игри и властите правят всичко за гарантиране на сигурността на участниците и зрителите на Олимпиадата.

Пред журналистите руският държавен глава подчерта, че ако "ние проявим слабост, ако ние покажем, че се страхуваме, то това означава, че ще помогнем на тези терористи да постигнат целите си".

Путин обясни, че по време на Олимпиадата са ангажирани 40 000 сътрудници на правоохранителните органи. Запитан дали в Сочи ще се видят ракетни установки, които се виждаха в Лондон по време на тамошните олимпийски игри, Путин каза, че те няма да се виждат, но всичко това ще го има, предаде ИТАР-ТАСС.

Държавният глава посочи, че хората с нетрадиционна сексуална ориентация не са обект на каквато и да е дискриминация в Русия. Той подчерта, че такива хора не могат да се чувстват

граждани втора категория, защото те не са дискриминирани нито в службата, нито от страна на обществото. Тук Путин направи дори паралел с Елтън Джон и подчерта, че ако хората с нетрадиционна сексуална ориентация постигнат онова, което е постигнал британският певец, който не крие, че е гей, то те ще бъдат също толкова обичани и ще получат същото обществено признание.

Путин обаче добави, че счита за напълно демократичен закона за забрана на хомосексуалната пропаганда пред деца. Той увери, че няма опасност за представителите на нетрадиционната сексуална ориентация по време на игрите в Сочи и посочи, че би се срещнал с членовете на американската олимпийска делегация, в която има защитници на правата на хомосексуалистите.

Държавният глава добави, че не вижда нищо странно Руската православна църква да осъжда хомосексуализма, но подчерта, че в Русия църквата и държавата са разделени.

Путин увери, че снегът в Сочи е достатъчен за игрите. Държавният глава подчерта, че руският олимпийски отбор ще появи характер на Олимпиадата, но добави, че той няма да се хваща на бас относно това коя страна ще надделее по брой на медалите.

mediapool.bg