Кламер БГ - Новини: Орешарски: Третият финал на Станка да е златен

Орешарски: Третият финал на Станка да е златен

Спорт

|
Съб, 18 Ян 2014г. 17:50ч.
Орешарски: Третият финал на Станка да е златен

"Третият финал да бъде златен." Това заръчал премиерът Пламен Орешарски на двукратната вицеолимпийска шампионка по борба Станка Златева, съобщи правителствената прессулжба.

Премиерът се е срещнал в събота със Златева и със спортист номер едно на България за 2013 г. и трети на Балканите Иво Ангелов в Министерския съвет. На срещата е бил и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

От правителственото съобщение става ясно, че проблемите на Станка Златева, свързани с подготовката й за олимпийските игри в Бразилия през 2016 г. изглежда са решени.

Преди време Златева обяви, че няма да тренира при друг освен наставника й Симеон Щерев, който обаче беше изхвърлен от националния отбор и отиде да тренира състезателите на Азербайджан. В съобщението на правителствената пресслужба е посочено, че от понеделник Златева започва да се готви в Баку под ръководството на Щерев за олимпиадата в Рио де Жанейро. Не е посочено каква сума е осигурила държавата за предолимпийската й подготовка.

На пожеланието за олимпийска титла Златева отговорила на премиера, че "важно е да сме живи и здрави, другото само ще дойде".

Орешарски споделил колко се радва на успехите на двамата борци и се поинтересувал как върви подготовката им и с какво би могъл да им бъде полезен.

Иво Ангелов обърнал внимание на лошото състояние, в което се намира малката зала в Перник, където се тренира борба, бокс и вдигане на тежести.

Премиерът Орешарски и министър Георгиева обещали да обсъдят какви са възможностите да се помогне за залата.

Премиерът напомнил още, че тази година се предвижда ремонт на спортната зала във Варна, така че да бъде подготвена за европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. Пред завършване са многофункционалните спортни зали в Русе и Пловдив, отбелязал още Орешарски.

mediapool.bg